China vreest voor ergste scheepsramp in 70 jaar

04/06/15 om 07:24 - Bijgewerkt om 07:24

Meer dan 48 uur na de scheepsramp op de Yangtse-rivier in China werden 65 lijken geborgen. Er wordt gevreesd dat het dodental tot boven de 400 zal oplopen waardoor het om de ergste scheepsramp van de voorbije 70 jaar in het land zou gaan.

China vreest voor ergste scheepsramp in 70 jaar

© Reuters

Meer dan 48 uur na de scheepsramp op de Yangtse-rivier in het centrum van China zijn er in totaal al 65 lijken geborgen, zo heeft de staatstelevisie meegedeeld.

Dodental kan oplopen

"Het is weer een triestige dag", zo verklaarde een reporter van de staatsomroep ter plaatse. "Er konden geen andere overlevenden worden gevonden." Er konden nog altijd maar veertien van de meer dan 450 opvarenden op de "Eastern Star" levend gered worden, waardoor er ernstig rekening mee wordt gehouden dat het dodental tot boven de 400 zal oplopen.

Ergste scheepsramp

In dat geval zal het om de ergste scheepsramp van de voorbije 70 jaar gaan in China. De reddingsdiensten zijn nu van plan om een aantal gaten te maken in de romp van het schip, dat meer dan vijftien meter diep ligt. Op die manier zouden eventuele overlevenden sneller bereikt kunnen worden, meldt het nieuwsagentschap Xinhua.

De reddingswerken worden gehinderd door de slechte weersomstandigheden en door het troebele water. (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners