‘Belgische farmabazen leverden geneesmiddelen aan meest gezochte Mexicaanse drugsbaron’

© iStock

Zeven Belgische farmabazen worden vervolgd door het federaal parket voor het leveren van geneesmiddelen aan een Mexicaanse drugsbaron.

Het federaal parket wil zeven Belgische farmabazen vervolgen voor het leveren van geneesmiddelen aan een Mexicaanse drugsbaron die er miljoenen gevaarlijke drugspillen mee gemaakt heeft. Dat schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg.

De geneesmiddelen bevatten efedrine, een vrij onschuldig product dat ook in hoestsiroop zit. Maar efedrine is ook de basisgrondstof om het sterk verslavende methamfetamine te maken, beter bekend als crystal meth of ice.

Meest gezochte meth-fabrikant

De Belgen leverden zeker 66 miljoen efedrinepillen aan Ezio Figueroa-Vasquez, goed voor een straatwaarde van 360 miljoen euro. Zelf beweren ze dat zij de eindbestemming van die pillen niet kenden. Maar volgens het openbaar ministerie tonen mailverkeer en afgetapte telefoongesprekken aan dat de Belgische farmabedrijven bewust gehandeld hebben. Daarom wil het parket hen voor de rechter brengen. De beslissing valt op 5 april.

Ezio Figueroa-Vasquez (63) is voor de Amerikanen de meest gezochte meth-fabrikant ter wereld. In de States riskeert hij levenslang. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content