B-Fast keert terug uit Nepal

02/05/15 om 19:34 - Bijgewerkt om 19:34

De Nepalese overheid heeft de buitenlandse USAR-teams gevraagd het land te verlaten. Ook het Belgische B-Fast keert terug naar huis. Plaatselijke ngo's nemen het werk van de buitenlandse organisaties over.

B-Fast keert terug uit Nepal

B-Fast in Nepal © BELGA

De coördinatieraad van B-Fast heeft, samen met de teamleider in Nepal, besloten om de Belgische hulpploeg naar ons land te laten terugkeren. B-Fast keert op maandag 4 mei terug met het Nederlandse USAR-team in een Nederlands transportvliegtuig, zo meldt de persdienst van minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR).

Materiaal achterlaten

De Nepalese overheid heeft de buitenlandse USAR-teams vrijdag verzocht om het land te verlaten. Een week na de ramp komt de humanitaire hulp in Nepal op gang en veel ngo's nemen nu het werk van de buitenlandse hulpteams over. B-Fast zal wel materiaal in Nepal laten. Het gaat onder meer om tenten, tafels, stoelen, veldbedden, dekens en elektriciteitsvoorziening. Deze goederen worden in overleg met de Verenigde Naties aan twee plaatselijke ngo's overgedragen. (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners