2 Palestijnen, 2 Israëli's dood na steekpartij

23/12/15 om 22:28 - Bijgewerkt om 22:27

In het oude stadsgedeelte van Jeruzalem zijn twee Palestijnen door de Israëlische politie neergeschoten nadat ze omstaanders met een mes hadden aangevallen. Ook twee Israëli's kwamen om.

2 Palestijnen, 2 Israëli's dood na steekpartij

Gerechtelijk onderzoek op de plaats van de steek- en schietpartij © AFP

Een van de verdachten stierf ter plaatse, de andere raakte gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis waar hij overleed. Bij de mesaanval kwam een Israëli om het leven. Het andere slachtoffer viel vermoedelijk door een verdwaalde kogel van de Israëlische politie.

Het is de zoveelste steekpartij in Israël. Sinds begin oktober vielen bij het straatgeweld al 130 Palestijnse doden en verloren ook 20 Israëli's het leven.

Een derde persoon, een Israëli, raakte door messteken zwaargewond bij het incident. De meeste Palestijnen die de voorbije weken stierven, kwamen volgens Israël om het leven toen ze werden neergeschoten omdat ze een mesaanval uitvoerden. Het incident van woensdag deed zich voor aan de Jaffa-poort in Jeruzalem. Het is een drukke plaats die tijdens de kerstperiode door veel toeristen wordt bezocht.

(Belga/RR)

Onze partners