'10 doden bij schietpartij bij satirische blad Charlie Hebdo in Parijs'

07/01/15 om 12:15 - Bijgewerkt op 13/01/15 om 14:10

Bij een schietpartij op de zetel van het satirische blad Charlie Hebdo in Parijs zijn woensdag 10 doden gevallen, zo meldt Reuters.

'10 doden bij schietpartij bij satirische blad Charlie Hebdo in Parijs'

Charlie Hebdo © Reuters

Bij een schietpartij in het gebouw waar het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo is gevestigd, zijn woensdag "slachtoffers" gevallen, zo heeft het Franse persbureau AFP op gezag van een getuige gemeld. Volgens Reuters zijn er 10 doden en 5 gewonden gevallen.

Op de sociale netwerksite Twitter zijn er meldingen dat iemand met automatische wapens het vuur heeft geopend. Het gebouw bevindt zich in het elfde arrondissement aan de boulevard Richard Lenoir (Google Maps). Volgens radiostation Europe-1 zou een politieman geraakt zijn. Talrijke politiemensen waren ter plaatse, een dertigtal schoten is door een getuige gehoord.

Tekenaar Luz van Charlie Hebdo bevestigde tegenover AFP dat er meerdere slachtoffers zijn.

Een van de medewerkers van het blad tweette deze foto.

Bedreigingen

Charlie Hebdo is bij ons vooral bekend van de bedreigingen tegen het satirische blad na de publicatie van cartoons van de profeet Mohammed in 2012.

Een jaar eerder was ook al een aanslag met molotovcocktails gepleegd op de kantoren nadat het blad een speciaal nummer, Charia Hebdo, had uitgebracht waaraan de profeet Mohammed zogezegd als 'gasthoofdredacteur had meegewerkt'.

Onze partners