Wekenlange batterij voor Macbooks dankzij brandstofcel?

26/12/11 om 11:47 - Bijgewerkt om 11:47

Computerbedrijf Apple onderzoekt of de toekomst van Macbooks in brandstofcellen ligt, wat voor een ongeziene duur van de batterij zou zorgen. Dat blijkt uit twee patentaanvragen waar AppleInsider deze week zijn handen op kon leggen.

Wekenlange batterij voor Macbooks dankzij brandstofcel?

© Reuters

Apple tast de mogelijkheden af of brandstofcellen een klassieke batterij kunnen ondersteunen of zelfs geheel vervangen. In beide patenten halen ze het argument aan dat ook onder de consumenten een milieubewustzijn leeft en ecologische elektrische apparaten dus wenselijk zijn. Producenten zijn dus vaker geneigd over te stappen op hernieuwbare energie.

"De afhankelijkheidsrelatie tussen de Verenigde Staten en fossiele brandstoffen zorgt ervoor dat er compromissen gesloten moeten worden met onstabiele regeringen uit het Midden-Oosten. Overstappen op hernieuwbare energie zou dus ook hier een pluspunt zijn", zo luidt de redenering van Apple.

Licht en compact
De oplossing die Apple voorstelt bestaat uit een brandstofcelsysteem dat zowel werkt op de stroom van een oplaadbare batterij als er stroom voor voorziet. Daardoor kunnen zware batterijen tot het verleden behoren en worden er deuren geopend naar lichtere en compactere laptops. (MVB)

Lees meer over:

Onze partners