Facebook ontkent fout waardoor privé-berichten openbaar worden

26/09/12 om 18:24 - Bijgewerkt om 18:24

Facebook ontkent de geruchten dat er in hun sociale netwerksite een foutje is geslopen waardoor oude Facebookberichten op de tijdlijn te zien zijn.

Facebook ontkent fout waardoor privé-berichten openbaar worden

© Reuters

Le Huffington Post, de Franse zusterwebsite van The Huffington Post, meldde dat een 'bug', een technische fout, in Facebook ervoor zorgt dat bij Britse en Franse gebruikers oude privé-gesprekken openbaar gemaakt worden. De privé-berichten verschijnen op de tijdlijn, de vroegere pagina, alsof ze daar gepost werden.

Het zou gaan om berichten verstuurd in de periode 2007-2009. Bij andere gebruikers zouden echter berichten tot en met 2011 te zien zijn.

Facebook ontkent: 'Weldegelijk openbare berichten'

Facebook ontkent dat en reageert dat uit onderzoek van hun ingenieurs blijkt dat de berichten weldegelijk openbaar waren. "De verwarring is ontstaan omdat er voor 2009 nog geen mogelijkheid was om zaken op je prikbord te liken ('Vind ik leuk' aanvinken, red.) of er op te reageren."

De berichten zijn te verwijderen, aldus The Huffington Post, door op 'Bewerken' te klikken en ze via die weg te verbergen. Ook vrienden moeten dat doen, anders blijven de berichten daar te zien. (SD)

Lees meer over:

Onze partners