Drie tieners van dodenlijsten op Facebook vermoord

25/08/10 om 17:09 - Bijgewerkt om 17:09

In het zuiden van Colombia zijn de voorbije tien dagen drie tieners vermoord van wie de naam voorkomt op dodenlijsten op Facebook. De politie onderzoekt door wie en waarom de lijsten op de sociale netwerksite zijn geplaatst.

Drie tieners van dodenlijsten op Facebook vermoord

© Reuters

In het zuiden van Colombia zijn in de voorbije tien dagen al drie tieners vermoord van wie de namen voorkwam op dodenlijsten op Facebook. De politie onderzoekt door wie en waarom de lijsten op de sociale netwerksite zijn geplaatst.

Dat meldt CNN.

Op 17 augustus verscheen een eerste lijst met 69 namen, onder wie die van Diego Ferney Jaramillo (16) en Eibart Alejandro Ruiz Munoz (17). Zij waren twee dagen eerder op een motorfiets in Puerto Asis doodgeschoten.

Op 20 augustus werd de 19-jarige Norbey Alexander Vargas vermoord. Ook zijn naam stond op de eerste dodenlijst.

De politie dacht aanvankelijk dat het om een grap ging, maar is intussen - na de lancering van een tweede lijst met daarop 31 meisjesnamen - een onderzoek gestart.

De personen van wie de naam op de lijsten staat, worden aangemaand om Puerto Asis binnen de drie dagen te verlaten. Zo niet, riskeren ze gedood te worden.

De dodenlijsten lijken effect te hebben, want volgens de Colombiaanse media heerst er grote paniek in Puerto Asis en stuurden al verscheidene ouders hun kinderen de stad uit.

Grotere kaart weergeven

Lees meer over:

Onze partners