Video | Nieuws

Stakende truckers leggen Brussel lam (video)

Tussen de 200 en 300 vrachtwagens zijn vanmorgen Brussel ingereden om te protesteren tegen de kilometerheffing op vrachtwagens.

De ‘protestmars’, georganiseerd door de drie beroepsfederaties van de transportsector, moet de regionale en federale overheden aanzetten om compensatiemaatregelen te voorzien om de Belgische transportsector in leven te houden. De mars is een reactie op het plan van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts. Hij wil dat vrachtwagens vanaf volgend jaar op de belangrijkste Vlaamse verkeersassen een heffing tussen 7,4 en 20 cent per kilometer betalen.

Tussen de 200 en 300 vrachtwagens zijn vanmorgen Brussel ingereden om te protesteren tegen de kilometerheffing op vrachtwagens. De ‘protestmars’, georganiseerd door de drie beroepsfederaties van de transportsector, moet de regionale en federale overheden aanzetten om compensatiemaatregelen te voorzien om de Belgische transportsector in leven te houden. De mars is een reactie op het plan van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts. Hij wil dat vrachtwagens vanaf volgend jaar op de belangrijkste Vlaamse verkeersassen een heffing tussen 7,4 en 20 cent per kilometer betalen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content