Geniepige luiaards veroorzaken babyshock in Londense zoo (video)

23/05/14 om 15:08 - Bijgewerkt om 15:11

Tot grote verbazing van de zoomedewerkers hebben twee luiaards in de zoo van Londen een baby geproduceerd.

Geniepige luiaards veroorzaken babyshock in Londense zoo (video)

Luiaards bewegen zich traag voort en op seksueel vlak zijn ze meestal ook al niet van de snelste. © AFP

De London Zoo heeft zijn allereerste luiaardbaby ooit verwelkomd, hoewel niemand van de medewerkers van de zoo wist dat het vrouwtje Marilyn zwanger was.

Tweevingerige luiaards planten zich allesbehalve snel voort. Het duurt doorgaans tot 10 jaar vooraleer de dieren toenadering tot elkaar zoeken en overgaan tot paren. Bij dit stel was het hele proces echter al in zes maanden geklonken.

Nochtans leken Marilyn en vader Leander, die eind 2012 uit Duitsland was gekomen om met Marilyn te paren, niet bijzonder geïnteresseerd in elkaar. Toch konden de twee het achter de schermen blijkbaar stiekem erg goed met elkaar vinden en was het zes maand later raak. Na een zwangerschap van 11 maanden werd uiteindelijk onlangs de luiaardbaby geboren, tot grote verbazing van de zoomedewerkers.

Aangezien de verschillen tussen mannetjes en vrouwtjes moeilijk te onderscheiden zijn, zal het geslacht van de kleine luiaard pas gekend zijn nadat een dierenarts de baby onderzocht heeft.

Luiaards zijn nachtdieren die zich traag voortbewegen en vooral in bomen leven. Ze komen voor in de tropische bossen van Centraal- en Zuid-Amerika.

Onze partners