Met kettingzaag, houtversnipperaar en vuur: Republikein Rand Paul 'vernietigt belastingwet' (video)

22/07/15 om 08:46 - Bijgewerkt om 10:43

Samen met Donald Trump is Rand Paul wellicht de meest flamboyante presidentskandidaat bij de Republikeinen. In een nieuwe campagnevideo legt hij op een bijzonder spectaculaire manier uit hoe hij de belastingdruk wil aanpakken. Ziet u Charles Michel of Bart De Wever dit al doen?

Met kettingzaag, houtversnipperaar en vuur: Republikein Rand Paul 'vernietigt belastingwet' (video)

Rand Paul © YouTube

'Hoe zou jij onze belastingwet vernietigen? Met een kettingzaag? Met een houtversnipperaar? Het in brand steken?', zo vraagt Rand Paul, kandidaat voor de Republikeinse nominatie voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen, in een nieuwe campagnevideo aan zijn 'fellow conservatives'. Op de tonen van het Amerikaanse volkslied, gespeeld op een elektrische gitaar, geeft hij zelf het voorbeeld...

Rand Paul (52), zoon van voormalig presidentskandidaat Ron Paul, wil komaf maken met het volgens hem te complexe belastingsysteem ('70.000 pagina's'). Hij belooft dat zijn belastingplan 'twee biljoen dollar zal teruggeven' aan het Amerikaanse volk. 'Het is uw geld en The Washington Machine moet maar leren om op een dieet te leven'.

De peilingen zijn voorlopig echter niet gunstig voor hem. In de jongste van de krant The Washington Post en zender ABC News kwam hij uit op 6 procent van de stemmen, ver achter Donald Trump, Jeb Bush en Scott Walker. De Amerikanen kiezen in november 2016 een nieuwe president. (KVDA)

Onze partners