Miljardair Trump vergroot voorsprong op andere Republikeinse presidentskandidaten

21/07/15 om 10:34 - Bijgewerkt om 10:34

De Republikeinse presidentskandidaat en miljardair Donald Trump heeft in een nieuwe rondvraag zijn voorsprong op medekandidaat Jeb Bush vergroot.

Miljardair Trump vergroot voorsprong op andere Republikeinse presidentskandidaten

Donald Trump © REUTERS

In een bevraging door de krant Washington Post en de zender ABC News sprak 24 procent zijn steun uit voor Trump, terwijl Bush het moet stellen met 12 procent. De tweede plaats is voor de gouverneur van Wisconsin, Scott Walker, die de voorkeur wegdraagt van 13 procent van de ondervraagden.

De Amerikanen kiezen in november 2016 een nieuwe president. Aan Republikeinse zijde hebben zich inmiddels 15 kandidaten aangemeld en verwacht wordt dat dat aantal nog verder zal stijgen.

Sinds hij presidentskandidaat is, wist Trump al heel wat mensen tegen zich in het harnas te jagen met zijn controversiële uitspraken. Zo liet hij zich negatief uit over Mexicaanse migranten, die volgens hem verantwoordelijk zijn voor tal van misdrijven, verkrachtingen en het binnensmokkelen van drugs. In één adem pleitte hij ervoor een muur te bouwen tussen de VS en de zuiderbuur.

En enkele dagen geleden trok Trump nog de heldenstatus van senator John McCain, een oorlogsveteraan die zes jaar lang vastzat in de beruchte Noord-Vietnamese Hanoi Hilton gevangenis, in twijfel.

De uitlatingen van Trump zorgden niet alleen bij de Democraten, maar ook in Republikeinse kringen voor grote verontwaardiging. (Belga/TE)

Lees ook:

Lees meer over:

Onze partners