Het skateboard leidt naar God

17/08/10 om 11:32 - Bijgewerkt om 11:32

Een Hongaarse katholieke priester die Gods woord van op het skateboard predikt, is een internetsensatie geworden.

Het skateboard leidt naar God

Een video van de 45-jarige Zoltan Lendvai heeft ondertussen al zo'n 27.000 bezoekers op YouTube aangetrokken. In het filmpje is te zien hoe de priester in gewaad zijn kunstjes op het skateboard tentoon spreidt voor een publiek van een tiental jongeren.

Dankzij zijn talent is Lendvai erin geslaagd om jonge mensen terug naar zijn kerk te krijgen in Redics, een klein Hongaars dorpje op de grens met Slovenië. De priester is er dan ook rotsvast van overtuigd dat skateboarden de weg kan effenen naar God voor jonge mensen.

Naar eigen zeggen is zijn opvallende methode om het woord van God te verspreiden, geïnspireerd op de heilige Giovanni Bosco. Deze 19e eeuwse Italiaanse preister en leraar wijdde zijn leven aan het helpen van arme jongelui door hen met behulp van spelletjes op te voeden.

"ik heb al vaak gemerkt dat dit de manier is waarop ik veel mensen een beetje dichter tot Jezus kan brengen", zegt Lendvai, die op 14-jarige leeftijd leerde skateboarden op school.

Nochtans is zijn moderne methode niet goedkoop. De priester gaf al minstens zes skateboards weg aan zijn jonge parochianen.

Lees meer over:

Onze partners