Grote zoekactie naar krokodil in rivier in Oostenrijk

23/08/12 om 18:13 - Bijgewerkt om 18:13

Twee kinderen zijn naar eigen zeggen bijna door een krokodil aangevallen in een rivier in Oostenrijk.

Grote zoekactie naar krokodil in rivier in Oostenrijk

Deskundigen vonden hun relaas en sporen die gevonden werden, zo geloofwaardig dat een grote zoekactie naar de dieren werd opgezet, meldde het Oostenrijkse persbureau APA.

Twee 11-jarige kinderen zagen de krokodil in de Drau bij Sachsenburg. Het dier kroop op hun kleren op de oever af en beet erin. Dan verdween het weer, vertelden de jongen en het meisje aan hun ouders. De moeder van het meisje ontdekte sleepsporen op de oever en verwittigde de politie. Bovendien had het dier bijtsporen in een plastic schoen van het meisje achtergelaten.

SleepsporenReptielendeskundige Helga Happ bekeek alle sporen en achtte het waarschijnlijk dat ze inderdaad van een krokodil afkomstig waren. "Voor mij zijn de kinderen geloofwaardig", zei ze. Het zou een moeraskrokodil of een jonge Nijlkrokodil kunnen zijn. Het komt steeds vaker voor dat eigenaars van reptielen met hun dier gaan baden en het dan kwijtspelen.

De brandweer, politie en waterreddingsdiensten zochten onder meer met een helikopter tevergeefs naar het dier. Eerder probeerden ze het met vlees te lokken. De oever is tot nadere order afgezet. (Belga/INM)

Lees meer over:

Onze partners