Video | Nieuws

Onderhandelaars snijden begroting aan: ‘Niet 17, maar 18 à 19 miljard euro te besparen’ (video)

De onderhandelaars van de nieuwe regering zijn nu echt aan de moeilijke dossiers begonnen: ze discussiëren over de begroting. Dat doen ze ver van de camera’s op een geheime plaats, omdat ze het nog lang niet eens zijn. ‘Wat er allemaal moet gebeuren om kosten te besparen, wordt nu achter gesloten deuren besproken.’

De onderhandelaars van de nieuwe regering zijn nu echt aan de moeilijke dossiers begonnen: ze discussiëren over de begroting. Dat doen ze ver van de camera’s op een geheime plaats, omdat ze het nog lang niet eens zijn.

De politici willen zich natuurlijk niet laten betrappen op ongelukkige uitspraken voor de camera’s. Het gaat dan ook over onze centen: hoeveel moet de volgende regering besparen, en hoe gaat ze de nieuwe belastingen die er ongetwijfeld komen, proberen in te kleden.

’18 à 19 miljard euro besparen in plaats van 17 miljard’

“Intussen is ook duidelijk dat er 18-19 miljard in plaats van de voorziene 17 miljard moet bespaard worden,” weet VTM NIEUWS-journalist Dirk Van den Bogaert. Blijkbaar is dat geen ramp, want de saneringen zijn al zo drastisch dat één of twee miljard meer het verschil niet gaat maken. “Wat er allemaal moet gebeuren om kosten te besparen, wordt nu achter gesloten deuren besproken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content