Silvio Berlusconi: 'Ik zou een even goede paus zijn als Franciscus'

16/05/14 om 15:49 - Bijgewerkt om 15:49

Solliciteert Silvio Berlusconi naar de job van paus? De voormalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi vindt dat hij de Katholieke Kerk even goed kan besturen als de huidige paus, Franciscus.

Silvio Berlusconi: 'Ik zou een even goede paus zijn als Franciscus'

Silvio Berlusconi © Reuters

Berlusconi vindt dat paus Franciscus goed werk levert. Hij doet krèk wat ik zou gedaan hebben als kerkhoofd, zei de ex-premier in een interview met de zender Radio 24.

Berlusconi, momenteel gedwongen aan de slag als welzijnswerker, sleept een geschiedenis van corruptie- en zedenzaken met zich mee. Onder meer de zaak Rubycuore, betaalde seks met een minderjarige, zal in het Vaticaan niet in goede aarde zijn gevallen.

Gevraagd of Franciscus "goed" was omdat hij op Berlusconi lijkt, antwoordde Il Cavaliere diplomatisch: Ik ben goed omdat ik op de paus lijk. Er is alleszins één grote gelijkenis tussen beiden: zowel de paus als de ex-charmezanger zijn geboren in het gezegende jaar 1936.

Overigens aast Berlusconi niet echt op de Heilige Stoel. Hij hoopt, ondanks zijn verwijdering uit het parlement en het verbod om nog voor een openbare baan te kandideren, als campagneleider van zijn conservatieve partij Forza Italia op een lekenstoel in het EP in Straatsburg. Maar de peilingen geven hem maar weinig kans. (Belga/TE)

Onze partners