N-VA-voorzitterschap: Bart De Wever neemt het mogelijk op tegen Geert Vertongen

14/10/14 om 18:49 - Bijgewerkt om 18:49

Bij de voorzittersverkiezingen van N-VA krijgt Bart De Wever wellicht Geert Vertongen, voorzitter van de N-VA-afdeling in het Limburgse Diepenbeek, als tegenstander.

N-VA-voorzitterschap: Bart De Wever neemt het mogelijk op tegen Geert Vertongen

Bart De Wever © Belga

Geert Vertongen, voorzitter van de N-VA-afdeling in het Limburgse Diepenbeek, heeft zich kandidaat gesteld voor de voorzittersverkiezingen van N-VA , zegt de Vlaamsgezinde website Doorbraak en is door Vertongen bevestigd.

Vertongen is piloot en stond bij het faillissement van Sabena op de eerste rij als spreekbuis van de Belgian Cockpit Association (BeCA).

De kandidaturen voor het N-VA-voorzitterschap moeten dinsdag om middernacht binnen zijn. Vertongen bevestigt dat hij zijn kandidatuur heeft ingediend, maar wacht naar eigen zeggen nog op bevestiging van de partij dat zijn kandidatuur formeel in orde is.

Vanaf maandag 3 november kunnen de ruim 40.000 N-VA-leden per brief of elektronisch een nieuwe partijvoorzitter verkiezen. De uitslag van de eerste stemronde zal op de partijraad van 15 november bekend worden gemaakt. (Belga/TE)

Onze partners