Kunnen we de aarde redden in onze keuken?

19/04/16 om 08:47 - Bijgewerkt om 08:47

Veel van de producten die we eten zijn erg klimaatonvriendelijk. Hoe scoort jouw keuken?

15.000 liter. Zoveel water heb je nodig om 1 kg rundsvlees te produceren. Daarvoor moet je al een hele poos onder de douche staan. Misschien brengt een fietstochtje in plaats van een autorit richting slager de ecologische balans opnieuw in evenwicht? "Meer de fiets nemen is een mooi voornemen dat we inderdaad moeten aanmoedigen", stelt professor economie en klimaatexpert Johan Albrecht (UGent). "Maar die groene fietskilometers zullen niet volstaan als tegengewicht. Bij de productie van een kilo rundsvlees stoot men evenveel CO2 uit als een dieselwagen over een afstand van 200 km. En CO2-uitstoot is, zoals we weten, een van de belangrijkste oorzaken van de opwarming van de aarde."
...

Verder lezen?

Registreer u en lees elke maand gratis 4
artikelen.

Onze partners