Dreamliners hebben nu problemen met gescheurde vleugels

08/03/14 om 00:32 - Bijgewerkt om 00:32

Er zit weer een kink in de kabel voor de Boeing 787 Dreamliner. De Amerikaanse vliegtuigbouwer gaat veertig nog niet geleverde toestellen laten inspecteren op haarscheurtjes in de vleugels.

Dreamliners hebben nu problemen met gescheurde vleugels

Een Boeing 787 Dreamliner van de Pools luchtvaartmaatschappij LOT. © REUTERS

Boeing werd op de hoogte gebracht van het probleem door onderaannemer Mitsubishi Heavy Industries, dat de vleugels bouwt. "Door een verandering aan het productieproces zouden er scheurtjes ter grootte van een haar kunnen ontstaan zijn in een beperkt aantal vleugels", luidt het.

Boeing houdt wel vast aan zijn leveringsschema voor 2014, weliswaar met enkele vertragingen. De vliegtuigbouwer is ervan overtuigd dat het probleem zich niet voordoet in de vloot die al rondvliegt. "We begrijpen het probleem en weten hoe we het moeten oplossen", zegt de firma.

De Boeing 787 Dreamliner, het toestel dat Boeing de onbetwiste leider in de vliegtuigsector moest maken., wordt al sinds de lancering geplaagd door allerlei problemen. Vorig jaar nog moesten alle Dreamliners aan de grond gehouden worden wegens problemen met batterijen die in brand vlogen. (Belga/TV)

Onze partners