Mieke de Loof wint Diamanten Kogel

02/12/10 om 18:52 - Bijgewerkt om 18:52

Mieke de Loof kreeg de prijs voor haar historische thriller 'Wrede schoonheid'. De Diamanten Kogel bekroont de beste Nederlandstalige misdaadroman.

Op de uitreiking in het stadhuis van Antwerpen blikte secretaris Marie-Paul Andries terug op negen jaar activiteiten van de vzw De Diamanten Kogel.

De nominaties werden namens de jury belicht door Geert Swaenepoel: Tony Coppers (De geheime tuin), Lieneke Dijkzeul (De geur van regen), Kisling & Verhuyck (De duim van Alva), Mieke de Loof (Wrede schoonheid) en Almar Otten (Lied van de angst).

"De vijf genomineerde boeken illustreren ten overvloede hoezeer de grenzen tussen misdaadliteratuur en literatuur vervagen. Het huis der thrillers telt vandaag meer dan ooit vele kamers. Meer en meer wordt ook duidelijk dat de misdaadliteratuur een volwaardige loot is op de stam van de literatuur", aldus Geert Swaenepoel.

Mieke de Loof kreeg de trofee uit handen van districtschepen Ann
Vylders: een zilveren boksbeugel van 500 gr met vier diamanten van 0.35 crt, een oorspronkelijk kunstwerk van Wim Delvoye.

De jury, onder voorzitterschap van Henri-Floris Jespers, bestond uit Frank van den Auwelant, Ineke van den Bergen, Jos van Cann, Eric Diepvens, Kris Kenis, Alain Sohier, Geert Swaenepoel en Magali Uytterhaegen.

De Loof was eerder dit jaar ook al genomineerd voor de Knack Hercule Poirotprijs.

(Bron: Persbericht)

Lees meer over:

Onze partners