Literaire wedstrijd Write Now! voor jongeren

24/03/14 om 08:23 - Bijgewerkt om 08:23

Van columns tot toneelscripts, poëzie en proza: nog tot 1 april kunnen jongeren tussen 15 en 24 hun pril schrijftalent laten ontdekken door een Vlaams-Nederlandse jury.

Literaire wedstrijd Write Now! voor jongeren

© writenow.nu

Write Now! is de langst lopende schrijfwedstrijd van het Nederlandse taalgebied. Jongeren in heel Nederland en Vlaanderen kunnen zich nog inschrijven tot 1 april via de site van Write Now!.

Ernest van der Kwast

Winnaars van Write Now! worden al eens opgemerkt door literaire uitgeverijen. Zo bracht de wedstrijd bekende auteurs voort als Ernest van der Kwast en Maartje Wortel. Meedoen kan door een tekst in te sturen van maximaal 2.000 woorden, of maximaal 8 gedichten. Alle soorten tekst zijn welkom: proza en poëzie, maar ook rapteksten bijvoorbeeld of zelfs toneelscripts. De inzending moet Nederlandstalig zijn en de schrijver tussen de 15 en 24 jaar.

In april en mei zijn er 11 voorrondes, waaronder 3 in Vlaanderen. De grote finale vindt plaats op zondag 22 juni in Rotterdam. In Vlaanderen wordt de jury voorgezeten door Valerie Eyckmans.Voorafgaand aan elke voorronde treden bekende jongere auteurs op als coach: in Vlaanderen is dit dichteres Sylvie Marie, partner van de net tot Gentse stadsdichter uitgeroepen David Troch.

Hoofdprijs

Tijdens de finale op 22 juni in Rotterdam besluit een vakjury welke jonge schrijver de hoofdprijs in de wacht sleept: een MacBook, een coachingstraject bij literair agentschap Sebes & Van Gelderen en optredens. Daarnaast stemt het publiek op zijn favoriete tekst en daarmee is een iPad te winnen en publicatie van de gewonnen tekst in 'Metro'.

(Bron: persbericht Write Now!) FH

Lees meer over:

Onze partners