Inferno van Dan Brown bestverkochte boek in 2013 tot nu toe

13/08/13 om 16:52 - Bijgewerkt om 16:52

Inferno van Dan Brown is voorlopig het best verkopende boek van 2013, hoewel het pas in mei uitkwam.

Dat blijkt uit cijfers van sectorvereniging Boek.be. Het marktaandeel van de onlinehandels is intussen boven de tien procent van de totale verkoop gestegen.

De boekenverkoop in Vlaanderen ging in de eerste helft van 2013 vooruit met 3,1 procent. Vooral de literaire fictie en de strips (beiden +14 procent) deden het goed.

Inferno van Dan Brown kwam midden mei op de markt en overklaste in de daaropvolgende zes weken alle andere boeken. In de fictie-rangschikking wordt Brown gevolgd door de nieuwe Pieter Aspe en het onvermijdelijke Vijftig Tinten Grijs van E.L. James. Ook de twee anderedelen in de trilogie staan nog in de top-10.

Strips en non-fictie

De top-3 van de strips wordt aangevoerd door deel 135 van De Kiekeboes, gevolgd door de eerste strip in de Amorasreeks en deel 136 van De Kiekeboes.

Bij de non-fictie vrijetijdsboeken steekt Ons Kookboek van de KVLV met kop en schouders uit boven alle boeken van de televisiekoks. Het was dan ook sinds 1999 geleden dat het boek nog een nieuwe editie kreeg.

Op plaatsen twee en drie volgen de laatste worpen van Pascale Naessens en Jeroen Meus.

Bij de informatieve non-fictie spant Ten Oorlog van Arnout Hauben en Johanna Spaey de kroon.

Opvallende evolutie in de eerste helft van 2013 was de groei van de onlineverkoop met meer dan 20 procent. De internethandels zijn nu goed voor 10,5 procent van de boekenmarkt. (Belga/MS)

Lees meer over:

Onze partners