Frankfurter Buchmesse in teken van digitale boeken

05/10/10 om 21:15 - Bijgewerkt om 21:15

De Frankfurter Buchmesse heeft dinsdag de deuren geopend voor een editie die in het teken staat van digitale boeken. Argentinië is het eregastland.

Frankfurter Buchmesse in teken van digitale boeken

© Epa

De Frankfurter Buchmesse, de belangrijkste boekenbeurs ter wereld, heeft dinsdag de deuren geopend voor een editie die in het teken staat van digitale boeken. Argentinië is het eregastland.

In totaal nemen 7.533 uitgevers, schrijvers, agenten en andere actoren uit de uitgeverswereld uit 111 landen deel aan het evenement. Dat zijn er iets meer dan vorig jaar, toen China eregast was.

De Frans-Colombiaanse politica Ingrid Betancourt, de Amerikaanse auteurs Bret Easton Ellis en Jonathan Franzen, alsook de Duitser Günther Grass zullen hun opwachting maken. Ook wordt uitgekeken naar de voorstelling van de biografie van de Zuid-Afrikaanse bisschop Desmond Tutu en naar een werk van de Britse muzikant David Bowie.

De Duitse uitgeversfederatie, die de beurs organiseert, reikte zijn hoogste onderscheiding, de Prijs voor het Duitse Boek 2010, maandagavond uit aan Melinda Nadj Abonji (42), een Zwitserse schrijfster die het Hongaars als moedertaal heeft, voor haar roman "Tauben fliegen auf".

In 2009 brachten 290.000 mensen een bezoek aan de beurs in Frankfurt. De Buchmesse loopt tot 10 oktober.

Onze partners