Yves Leterme mikt op burgemeesterschap in Ieper

29/01/12 om 13:39 - Bijgewerkt om 13:39

Voormalig premier Yves Leterme trekt bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober de CD&V-lijst in zijn thuisstad Ieper. Als Leterme verkozen wordt, zal hij evenwel pas de burgemeesterssjerp omgorden als zijn mandaat bij de OESO over enkele jaren afloopt.

Yves Leterme mikt op burgemeesterschap in Ieper

© Belga

Voormalig premier Yves Leterme trekt bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober de CD&V-lijst in zijn thuisstad Ieper. Dat is bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de lokale CD&V in Dikkebus.

Als Leterme verkozen wordt, zal hij evenwel pas de burgemeesterssjerp omgorden als zijn mandaat bij de OESO over enkele jaren afloopt. Senator en partijgenoot Jan Durnez zal in dat geval tot zolang de burgemeestersstoel voor Leterme warm houden.

'Iets terug doen voor Ieper'

Volgens Yves Leterme is het de CD&V die hem vraagt het kopmanschap van de lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen op zich te nemen.

"Ik wil dat met plezier doen", zegt Leterme in een eerste reactie. "Burgemeester worden, is een manier om iets terug te doen voor mijn thuisstad. De Ieperse kiezer beslist of ik dat mag worden. Word ik verkozen, dan zal Jan Durnez waarnemend burgemeester zijn tot mijn mandaat bij de OESO in Parijs afloopt. Jan is daar de geknipte figuur voor. Hij heeft ruime ervaring en is bovendien senator."

Uitdaging

Leterme vindt het burgemeesterschap een mooie uitdaging. "Ieper is tot dusver altijd goed bestuurd geweest en dat wil ik graag verder zetten. Het is een stad met 35.000 inwoners en heel wat potentieel. Bovendien dient zich met de herdenking van de Eerste Wereldoorlog een heel interessante periode aan. Ieper zal van 2014 tot 2018 meer dan ooit in de spotlights staan. Het is belangrijk dat we ook dat in goeie banen leiden", besluit Leterme. (Belga/RDM)

Onze partners