'Waarom wordt Defensie telkens het kind van de rekening?'

11/02/14 om 11:55 - Bijgewerkt om 12:04

De liberale vakbond bij het leger, VSOA-Defensie, noemt de uitspraken van minister van Financiën Koen Geens (CD&V), om bijvoorbeeld het leger af te schaffen om de pensioenen te betalen, 'onaanvaardbaar.'

'Waarom wordt Defensie telkens het kind van de rekening?'

Minister van Defensie Pieter De Crem in Libanon © ImageGlobe

De liberale vakbond bij het leger, VSOA-Defensie, is geschokt over de uitspraken van minister van Financiën Koen Geens (CD&V) in De Zevende Dag en vraagt een verduidelijking over de mogelijke afschaffing van het leger.

Geens stelde in de uitzending dat een nominale bevriezing van de overheidsuitgaven, zoals N-VA voorstelt, erg moeilijk zou zijn, waarbij bijvoorbeeld het leger zou kunnen afgeschaft worden om de pensioenen nog een aantal jaren te kunnen betalen. "Deze uitlatingen zijn onaanvaardbaar", vindt Erwin De Staelen, voorzitter van de liberale vakbond bij het leger.

Pieter De Crem

"Wij stellen de moeilijke besparingsopdracht van de regering niet in vraag, maar waarom wordt Defensie telkens het kind van de rekening? Minister Geens gaf zelf aan dat Defensie de afgelopen jaren flink heeft bespaard, waaruit hij concludeerde dat minister Pieter De Crem (CD&V) goed werk heeft geleverd. Hoe kunnen we dan de uitspraken van afgelopen zondag begrijpen", vraagt De Staelen zich af.

In naam van de 10.000 militairen en burgers die VSOA-Defensie vertegenwoordigt vraagt hij een verduidelijking over de uitlatingen van de minister. "Voor een militair komt het algemeen belang op de eerste plaats, nog voor zijn eigen leven. Het is bijgevolg onbegrijpelijk het voortbestaan van het leger in vraag te stellen", vindt hij. (Belga/AVE)

Lees meer over:

Onze partners