'Waar zou Kompany staan zonder flaminganten die Brussel niet lossen?'

27/04/14 om 12:42 - Bijgewerkt om 13:19

Brussels N-VA-lijsttrekker Johan Van den Driessche heeft zich stevig afgezet tegen al wie de populaire Rode Duivels-aanvoerder Vincent Kompany 'probeert te recupereren'.

'Waar zou Kompany staan zonder flaminganten die Brussel niet lossen?'

Vincent Kompany © Belga

N-VA blies verzamelen in het concertgebouw van Brugge, als startschot voor de laatste rechte lijn richting 25 mei. De Vlaams-nationalisten blijken zwaar in te zetten op onderwijs, waarbij ze zich opwerpen als dam tegen "nutteloze structuurhervormingen".

Tijdens korte sofagesprekken met de lijsttrekkers werd de rest van het programma in de verf gezet. Het was op de sofa dat Brussels lijsttrekker Van den Driessche van zich liet horen. Hij nam er de bestuurlijke wanorde van Brussel op de korrel en onderstreepte het belang van de hoofdstad, ook voor Vlaanderen. Om zijn punt kracht bij te zetten, hekelde de N-VA'er daarbij "al wie Vincent Kompany wil recupereren" om de band tussen Vlaanderen en Brussel te verzwakken.

"Waar zou Kompany staan zonder het Vlaamse onderwijs, zonder de Vlaamse gemeenschap die massaal in Brussel is blijven investeren en zonder de flaminganten die Brussel nooit zullen loslaten?", wierp hij op. Wat op luid applaus onthaald werd vanuit de zaal. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners