Vrouw aan hoofd van federale politie

© Belga

De federale politieraad heeft zijn voorkeur uitgesproken voor Catherine De Bolle als nieuwe commissaris-generaal van de federale politie. De bekrachtiging van haar functie door de ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie is nu slechts een formaliteit.

De Bolle, korpschef van de lokale politie in Ninove, kwam in oktober al als eerste uit de bus in de shortlist van de selectiecommissie, zo schrijft De Standaard. De beslissing van de selectiecommissie moest daarna langs enkele adviesraden passeren, waarvan de federale politieraad de laatste in de rij was.

Volgens de krant zal de ministerraad de vrouw vermoedelijk zo snel mogelijk benoemen. De ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie gaven al te kennen dat ze niet van plan zijn in te gaan tegen de benoemingsprocedure. Als ze toch nog een andere kandidaat aan de top van de federale politie willen, zullen ze dat grondig moeten formuleren.

Voordat De Bolle korpschef werd van de lokale politie in Ninove, werkte ze op de juridische dienst van de federale politie. Daar goot ze onder meer de politiehervorming mee in wetten. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content