Vanackere pleit voor socio-economisch akkoord 'op enkele A4'tjes'

16/10/11 om 13:33 - Bijgewerkt om 13:33

CD&V-vicepremier Steven Vanackere waarschuwt dat Europa en de internationale markten geen weken meer kunnen wachten op een begroting.

Vanackere pleit voor socio-economisch akkoord 'op enkele A4'tjes'

© Belga

Vanackere pleitte daarom in De Zevende Dag voor een akkoord "op enkele A4'tjes en geen 300 bladzijden" van concrete maatregelen.

Premier Yves Leterme had het eerder op dag op twitter over een "cruciale week voor onze welvaart".

Tijd nemen

Maar tijdens het debat onder vier Vlaams partijvoorzitters bleek dat Open VLD en SP.A niet meteen in deze logica wilden meestappen. Zowel Bruno Tobback (SP.A) als Alexander De Croo (Open VLD) benadrukten dat de problemen erg groot zijn en dat oplossingen dus tijd vergen.

Alexander De Croo herhaalde dat de problemen op budgettair vlak vooral aan de uitgavenzijde liggen. De nota van de premie zoekt volgens Open VLD vooral oplossing aan de inkomstenzijde. De onderhandelingen zullen dus een tijdje duren en het resultaat zal niet kunnen neergeschreven worden op enkele A4'tjes.

Ook Bruno Tobback wees erop dat een goed akkoord volgens hem niet op enkele bladzijden kan samengevat worden. Het werk moet grondig gevoerd worden omdat "tien miljard euro niet zomaar gevonden kan worden". (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners