Touring: "Normaal dat politie niet flitst"

12/04/11 om 08:58 - Bijgewerkt om 08:58

Mobiliteitsorganisatie Touring vindt het "niet meer dan normaal" dat de politie in Brussel heel wat hardrijders onbestraft laat. "De agenten gaan niet in de fout," de politici voeren absurde snelheidsbeperkingen in."

Touring: "Normaal dat politie niet flitst"

© Thinkstock

Heel wat hardrijders blijven onbestraft in Brussel. De politie flitst in zone 30 pas vanaf 57 kilometer per uur en in zone 50 van 76 per uur. Wie dus 56 kilometer per uur rijdt in een zone 30 wordt niet eens geflitst.

Werkcapaciteit
"Wij doen dit al een jaar op vraag van de parketten," zegt commissaris Johan Berckmans in De Morgen. "Wij moeten rekening houden met de werkcapaciteit van de parketten." Deze bijzondere vorm van tolerantie geldt voor alle Brusselse politiezones.

Nultolerantie
Wie in Brussel in een zone 30 geflitst wordt aan een snelheid van 57 kilometer per uur of meer, wordt automatisch voor de rechtbank gedaagd. Tijdens de BOB-campagnes past de politie de snelheidslimieten wel strikt toe en wordt er geflitst met nultolerantie.

Ontslagnemend staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe vindt alvast dat de politie over de schreef gaat. "Het kan niet zijn dat de verkeersreglementering naargelang de stad anders wordt toegepast," zei hij in De Ochtend.

Normaal
Mobiliteitsorganisatie Touring vindt op haar beurt het niet beboeten van snelheidsovertredingen "niet meer dan normaal". "Volgens onze recente metingen respecteert nauwelijks 1 op de 100 automobilisten de snelheidslimiet van 30 km/uur. Begin dat allemaal eens te beboeten. Niet de agenten gaan in de fout, wel de politici die dergelijke absurde snelheidsbeperkingen invoeren", zegt Touring. (EE)

Lees meer over:

Onze partners