Theo Francken (N-VA): 'Wie rijk is, is voor SP.A meteen vies'

23/12/12 om 12:26 - Bijgewerkt om 12:26

Als zou blijken dat de Franse miljardair Bernard Arnault inderdaad fiscale fraude pleegt, mag hij ook van de N-VA geen Belg worden.

Theo Francken (N-VA): 'Wie rijk is, is voor SP.A meteen vies'

© Belga

Als zou blijken dat de Franse miljardair Bernard Arnault inderdaad fiscale fraude pleegt, mag hij ook van de N-VA geen Belg worden. "Maar de man is nog niet schuldig bevonden," zegt kamerlid Theo Francken, die hard uithaalt naar de SP.A van staatssecretaris John Crombez.
Francken reageerde in Peeters & Partners op Radi 1 op de verklaring van staatssecretaris voor de Fraudebestrijding John Crombez (SP.A) dat België moet nagaan of de naar ons land verhuisde Arnault van hieruit met postbusfirma's opereert om Franse belastingen te ontduiken.

Voorwaarden

Francken had eerder deze week nog laten optekenen dat het gunstig zou zijn om een rijke man als Arnault tot Belg te maken.

"Ik neem geen bocht", zegt het N-VA-kamerlid. "Aan een naturalisatie zijn uiteraard voorwaarden verbonden. Als zou blijken dat die man zich schuldig gemaakt heeft aan fiscale fraude wordt hij geen Belg voor de N-VA. Niet vandaag, niet morgen, nooit niet. Maar de man is nog niet schuldig bevonden".

Francken haalt uit naar de socialisten. "Ik vind het vreemd dat wanneer iemand rijk is, deze persoon meteen als vies wordt bestempeld door de SP.A. Die partij heeft de voorbije tien jaar zoveel mensen zonder werk geregulariseerd en nu er een zeer welstellende man Belg wil worden, zet de SP.A het land meteen in rep en roer omdat er een geurtje aan zou zitten."

Lees meer over:

Onze partners