Steeds meer gevallen van vluchtmisdrijf in ons land

19/10/12 om 09:30 - Bijgewerkt om 09:30

Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de daders bij vluchtmisdrijf onder invloed is van alcohol op het moment dat ze een ongeval veroorzaken.

Steeds meer gevallen van vluchtmisdrijf in ons land

Het aantal gevallen van vluchtmisdrijf met doden of gewonden stijgt. Lange tijd schommelde het in ons land rond de 4.300. In 2011 waren er meer dan 4.700, dit jaar halen we wellicht 5.100.

Alleen voor Vlaanderen schommelde het aantal gevallen van vluchtmisdrijf met doden of gewonden al enkele jaren rond de 2.900. Voor 2012 worden dat er wellicht meer dan 3.300.

Alcohol
Alcohol speelt daarbij een belangrijke rol, schrijft De Morgen op basis van cijfers van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV). Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de daders bij vluchtmisdrijf onder invloed is van alcohol op het moment dat ze een ongeval veroorzaken.

Het aantal mensen dat jaarlijks bij een vluchtmisdrijf om het leven komt blijft al enkele jaren stabiel. In Vlaanderen schommelt dat rond elf per jaar, voor heel België zijn er dat ongeveer negentien. (Belga/TE)

Onze partners