'Sharia4Belgium, dorpsidioten of gevaarlijk: er moet iets gebeuren'

19/12/11 om 15:04 - Bijgewerkt om 15:04

Yamila Idrissi (SP.A) vindt dat Sharia4Belgium een halt moet worden toegeroepen: 'Ofwel hebben we hier te maken met een gevaarlijke groepering ofwel met een bende dorpsidioten, maar in beide gevallen moet er iets gebeuren.'

De radicale moslimorganisatie Sharia4Belgium moet een halt worden toegeroepen. Dat zegt Vlaams parlementslid Yamila Idrissi (SP.A). "Ofwel hebben we hier te maken met een gevaarlijke groepering ofwel met een bende dorpsidioten, maar in beide gevallen moet er iets gebeuren", aldus Idrissi.

Afgelopen weekend dreigde Sharia4Belgium er nog mee het Atomium af te breken omdat het in hun ogen een symbool van afgoderij was. "Als dat dreigement klopt en als de organisatie echt gevaarlijk is, dan moeten politie en gerecht ingrijpen en hun werk doen", aldus Idrissi.

Idrissi: 'Waarom ze steeds een forum geven?'

"Maar als dat niet het geval is, dan moeten we hen geen groter forum geven dan ze verdienen", meent de sp.a-politica. Volgens haar misbruikt de organisatie ook de islam. "Sharia4Belgium heeft niets met de islam te maken en ze spreken al helemaal niet in naam van de Belgische moslims. Waarom ze dan steeds een forum geven?", zo vraagt ze zich af. (Belga/SD)

Onze partners