Robert Voorhamme (SP.A-Antwerpen): ‘Ik respecteer mediastilte’

© Belga

Antwerps SP.A-schepen Robert Voorhamme wil liever niet reageren op de uitspraken die CD&V-kopstuk Marc Van Peel in bepaalde media doet.

Antwerps SP.A-schepen Robert Voorhamme wil liever niet reageren op de uitspraken die CD&V-kopstuk Marc Van Peel in bepaalde media doet. “Ik heb een gesprek gehad met Bart De Wever en daarin zijn we een mediastilte overeen gekomen. Ik wil me daaraan houden en ga geen verklaringen afleggen”, klinkt het.

Havenschepen Marc Van Peel zegt dat de oppositie voor CD&V geen optie is, ook al zou sp.a daarvoor kiezen. Tegelijkertijd zou hij het ook geen goede zaak vinden als CD&V zich zou afscheuren van de Stadslijst om dan zonder de socialisten in een meerderheid te stappen. Hij blijft voorstander van een coalitie tussen N-VA en de Stadslijst. Voorhamme vervangt namens de Stadslijst sinds donderdag uittredend burgemeester Patrick Janssens in de onderhandelingen met Bart De Wever (N-VA).

Janssens trok zich terug omdat volgens hem in bepaalde media de indruk werd gewekt dat hij het verloop van de gesprekken bemoeilijkt, iets wat hij formeel ontkende. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content