Regenboogvlag wappert in alle 19 Brusselse gemeenten tijdens Gay Pride

16/05/15 om 00:09 - Bijgewerkt om 00:09

Aan de vooravond van de twintigste editie van de Brusselse "Gay Pride" hebben de negentien gemeenten van het Brusselse Gewest vrijdag de regenboogvlag gehesen. Dat meldt Rainbowhouse Brussels, de koepel van alle LGTB-organisties (lesbisch, gay, biseksueel en transgender) in Brussel.

Regenboogvlag wappert in alle 19 Brusselse gemeenten tijdens Gay Pride

De regenboogvlag, tijdens een vorige editie van Gay Pride in Brussel © BELGA

Het is de eerste keer dat de regenboogvlag - een symbool van de LGTB-beweging - door alle Brusselse gemeenten wordt uitgehangen. Sint-Joost-ten-Node en Sint-Agatha-Berchem hebben als laatste gehoor gegeven aan de oproep.

François Massoz-Fouillien, de woordvoerder van Rainbowhouse Brussels, is erg tevreden met dat symbolische gebaar. "Het feit dat zoveel gemeenten de regenboogvlag hebben gehesen, toont aan dat ze trots zijn om inclusieve boodschappen te kunnen verspreiden op het vlak van genderdiversiteit en seksuele geaardheid. Dit zijn ook gebaren van instellingen die zorgen voor een verandering van de mentaliteit."

Eerder hadden ook negen op de tien Vlaamse gemeenten al aangekondigd dat ze op 17 mei, Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie (IDAHOT), de regenboogvlag zullen uithangen. In het Waalse gewest, waar de actie pas dit jaar werd opgestart, blijft het aantal deelnemende gemeenten beperkt tot een twintigtal.

(Belga/RR)

Onze partners