Premier Charles Michel 2 dagen afwezig uit Wetstraat

10/12/14 om 11:41 - Bijgewerkt om 11:45

Premier Charles Michel schort zijn werkzaamheden voor de komende twee dagen op omwille van hoogdringende medische redenen.

Premier Charles Michel 2 dagen afwezig uit Wetstraat

Charles Michel © Belga

Premier Charles Michel schort zijn werkzaamheden in de Wetstraat voor de komende twee dagen op omwille van hoogdringende medische redenen. 'De premier wordt geen vader in maart zoals eerder werd aangekondigd', aldus de woordvoerder van de premier.

De premier heeft woensdagmorgen nog een groet gebracht aan het lichaam van de overleden koningin Fabiola. Nadien heeft hij zijn activiteiten onderbroken.

Daardoor zal hij bijvoorbeeld donderdagnamiddag in de Kamer geen hulde brengen aan de overleden koningin, zoals de premier gebruikelijk doet, maar zal vicepremier Kris Peeters in naam van de regering de hommage brengen. Donderdag staat ook een ministerraad geprogrammeerd, maar die zal elektronisch verlopen.

Vrijdag zal de eerste minister zijn activiteiten opnieuw opnemen en zal hij de begrafenis van koningin Fabiola bijwonen.

Het nieuws over de zwangerschap was nog maar pas uitgelekt. Vrijdag kreeg het koppel het slechte nieuws te horen, dat tijdens verdere onderzoeken tijdens het weekend werd bevestigd. De premier zal vandaag en morgen aan de zijde van zijn vriendin in het ziekenhuis doorbrengen. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners