Peeters zal niet besparen op innovatie

14/11/11 om 08:26 - Bijgewerkt om 08:26

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) verzekert dat de Vlaamse regering niet zal besparen op innovatie.

De Vlaamse regering zal in zijn zoektocht naar bijkomende besparingen niet snoeien in de budgetten voor innovatie. Dat heeft minister-president Kris Peeters maandagochtend op de VRT-radio verzekerd. "Ik zal er alles aan doen om niet te besparen op innovatie", klonk het.

De Vlaamse regering kreeg recent enkele budgettaire tegenvallers op zijn bord. Wegens de vereffening van de Gemeentelijke Holding moest ze dit jaar plots op zoek naar 265 miljoen euro extra om de begroting in evenwicht te houden. Voorlopig is slechts 157,8 miljoen gevonden. Bovendien maakt een groeivertraging dat de ploeg van Peeters begin volgend jaar nog eens een put van 210 miljoen zal moeten dichten.

Peeters: 'Alles doen om middelen onverkort te behouden'

"Hoe zwaar de besparingen ook zullen zijn, we zullen het zeker niet doen op innovatie", beloofde Peeters alvast vanuit India, waar hij momenteel op handelsmissie is. "We zullen er alles aan doen om de middelen daarvoor onverkort te behouden."

"Besparen op innovatie is geen goede zaak", erkende Peeters nog. Tijdens de vorige Vlaamse saneringsronde "met de kaasschaaf" deed de regering dat nog wel, wat toen heel wat kritiek opleverde vanuit de oppositie. (Belga/SD)

Onze partners