Peeters houdt vertrouwen in Muyters

18/01/12 om 17:24 - Bijgewerkt om 17:24

Vlaams minister-president Kris Peeters behoudt het vertrouwen in Vlaams minister Philippe Muyters en roept het Vlaams Parlement om "over te gaan tot de orde van de dag".

Peeters houdt vertrouwen in Muyters

© Belga

Peeters reageert daarmee op de moties van wantrouwen die de Vlaamse oppositiepartijen hebben ingediend tegen minister Muyters. Het kabinet van Muyters had in een mail de schuld van het uitstel van de hervorming van de Belasting op Inverkeersstelling (BOV) in de schoenen van de oppositie geschoven. Nu heet het dat het kabinet gebrekkig heeft gecommuniceerd.

Kris Peeters: ik heb het volste vertrouwen in minister Muyters

"Minister Muyters heeft in de commissie tekst en uitleg gegeven bij de mail en zich geëxcuseerd. Geen enkele minister wil het parlement belachelijk maken en ik bevestig dat mijn regering met het volste respect wil omgaan met het parlement", zo zei minister-president Peeters. "Ik heb het volste vertrouwen in minister Muyters en behoudt dat vertrouwen ook", klonk het.

Kris Peeters: dit is een akkefietje

Volgens Peeters heeft het parlement het recht om "op haar strepen te staan", maar gaat het eigenlijk om "een akkefietje" en mag de zaak ook niet overdreven worden. Hij roept het parlement en de oppositie op om "over te gaan tot de orde van de dag".

Geert Bourgeois: Oppositie ondergraaft eigen geloofwaardigheid

Dat de oppositie naar een motie van wantrouwen grijpt, begrijpt Peeters niet. "Ik vind dat zeer eigenaardig. De oppositie heeft toch nooit het vertrouwen aan de regering gegeven, dus is het vreemd dat ze het vertrouwen nu wil opzeggen", klonk het. Dat de oppositie toch naar dat zware parlementaire wapen grijpt, is volgens Peeters "voor rekening van de oppositie".

Vlaams viceminister-president Geert Bourgeois (N-VA) gaat daarin een stap verder. "Met die motie ondergraaft de oppositie haar eigen geloofwaardigheid", aldus Bourgeois. (Belga/EE)

Onze partners