Pas op voor gladde wegen op zondag

03/01/15 om 09:03 - Bijgewerkt om 09:03

Aangezien het zaterdag flink regent en in de loop van de nacht licht gaat vriezen, neemt de kans op gladde wegen toe.

Pas op voor gladde wegen op zondag

© istock

Zaterdagnamiddag is het betrokken met regen. Over het noordoosten en oosten van het land kan er tijdelijk ook natte sneeuw vallen.

Op de Hoge Venen valt de neerslag voornamelijk als sneeuw. De temperatuur varieert van zowat 2 graden in Hoog-België en langs de Nederlandse grens tot 9 graden in Belgisch Lotharingen. De wind waait matig uit het zuidwesten, maar draait later naar het noorden.

Zaterdagavond regent het nog over het zuidoosten. Hoog in de Ardennen valt sneeuw. In de loop van de nacht wordt het overal droog met opklaringen. De minima gaan van min 1 tot plus 2 graden. Door bevriezing van natte weggedeelten kan op meerdere plaatsen gladheid ontstaan.

Zondag blijft het droog met wolkenvelden afgewisseld door zon. Er waait een zwakke tot matige, van noordwest naar zuidwest krimpende wind. De maxima bedragen 1 graad in de Ardennen en 5 tot 8 graden elders.

Begin volgende week zou overwegend droog verlopen, met regelmatig zon en lichte vorst in de nacht en ochtend. In de tweede helft van de week komt er meer wind, de regenkansen nemen toe en de nachtelijke vrieskou verdwijnt. Overdag loopt het kwik op van zowat 2 graden maandag naar ongeveer 6 graden woensdag en de dagen daarna. (Belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners