Ondanks eerste sneeuw geen opvang voor Brusselse daklozen door ruziënde politici

21/11/13 om 08:54 - Bijgewerkt om 09:02

Ondanks eerste sneeuw konden de Brusselse daklozen deze nacht nergens terecht voor opvang. OCMW-voorzitter Yvan Mayeur (PS) ontkent dat dit het gevolg is, van zijn ontbrekende handtekening.

Ondanks eerste sneeuw geen opvang voor Brusselse daklozen door ruziënde politici

Daklozen in Brussel © BELGA

OCMW-voorzitter Yvan Mayeur (PS) ontkent dat het ontbreken van zijn handtekening de oorzaak is van het uitstel voor de winteropvang voor daklozen in Brussel.

Volgens de toekomstige burgemeester van Brussel Stad lag "haastwerk" van de ministers Brigitte Grouwels (CD&V) en Evelyne Huytebroeck (Groen) aan de basis, aangezien de ontwerpconventie onvolledig was.

De Brusselse winteropvang moest vorige vrijdag al van start gaan, maar bijna een week later is de opvang nog steeds niet opgestart.

'Gijzelaars van de onbezonnenheid van ministers'

Ministers Grouwels en Huytebroeck wezen op een ontbrekende handtekening van Mayeur op de conventie. Mayeur erkent dat hij niet tekende, maar benadrukt dat dit komt door haastwerk van de ministers. Volgens hem is de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) onvoldoende voorbereid, "aangezien het OCMW van Brussel Samusocial de fondsen moet voorschieten tot januari."

Bovendien voorziet de begroting van de GGC noch een normaal werkingsbudget voor Samusocial, noch een winterbudget voor 2014-2015. "Er kan geen sprake van zijn dat we mensen op straat laten, maar we willen ook geen gijzelaars zijn van de onbezonnenheid van de ministers", besluit Mayeur. (Belga/AVE)

Lees meer over:

Onze partners