Brusselse winteropvang nog niet gestart door ontbrekende handtekening

15/11/13 om 15:30 - Bijgewerkt om 15:30

De winteropvang voor Brusselse daklozen kan nog niet van start gaan omdat de vzw Samusocial het akkoord over die opvang niet wil ondertekenen. 'Er moet eerst duidelijkheid komen over de Gesù-bewoners', vindt de vzw.

Brusselse winteropvang nog niet gestart door ontbrekende handtekening

Maggie De Block (Open VLD) © BELGA

Samusocial, de vzw die verantwoordelijk is voor winteropvang in Brussel, wil het akkoord over die opvang niet tekenen. Daardoor kan de winteropvang nog niet van start gaan, zoals voorzien.

Na een bezorgde brief van staatssecretaris voor Armoedebestrijding Maggie De Block (Open VLD) reageert bevoegd Brussels minister Brigitte Grouwels (CD&V) dat Samusocial de opvang wel al kan starten. Samusocial wil de conventie voor de winteropvang nog niet ondertekenen, onder meer omdat er volgens de vzw eerst duidelijkheid moet zijn over de Gesù-bewoners die nu in de infrastructuur verblijven.

'Politieke spelletjes'

Volgens Grouwels kan de opvang toch al starten. "Het college van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie voorziet dit jaar 1,1 miljoen euro voor de nachtelijke opvang van 400 Brusselse daklozen", zegt ze. "Samusocial heeft dus de zekerheid dat het over het nodige geld beschikt."

Later vindt een overleg plaats met het OCMW van de stad Brussel en Samusocial over de ondertekening. Grouwels was naar eigen zeggen al eerder voorstander van een overleg, maar volgens haar was OCMW-voorzitter Mayeur niet vroeger beschikbaar.

Grouwels blijft streven naar een constructieve oplossing voor de Brusselse daklozen. "Laat ons de politieke spelletjes eindelijk stoppen", aldus de minister. (Belga/AVE)

Onze partners