Nieuwe N-VA-campagne: gele 'duwende hand' moet 'motor van vooruitgang' zijn

21/04/15 om 16:41 - Bijgewerkt om 19:15

Met een nieuwe campagne wil N-VA 'het begin van een nieuwe fase in de geschiedenis van de partij markeren.' N-VA promoot bovendien een nieuw symbool: na het V-teken uit de verkiezingscampagne van vorig jaar is er nu de 'gele hand',

Nieuwe N-VA-campagne: gele 'duwende hand' moet 'motor van vooruitgang' zijn

Bart De Wever (N-VA) © BELGA

De N-VA lanceert een nieuwe campagne die 'het begin van een nieuwe fase' in de geschiedenis van de partij moet markeren. Met het campagnebeeld van een gele 'duwende' hand willen de Vlaams-nationalisten zich in de markt zetten als de gemeenschapspartij die 'de motor van vooruitgang' is. Ze willen ook de boodschap geven dat iedereen moet meewerken "om het land terug in beweging te krijgen".

De campagne zal drie maanden uitgedragen worden via verschillende kanalen. Centraal staat een campagnefilm op YouTube. Daarin is een wagen te zien die stilvalt en een file veroorzaakt. De wagen geraakt pas terug vooruit als verschillende mensen de handen in elkaar slaan.

'#Helfies' noemt de N-VA deze mensen, omdat ze 'het heft in eigen handen nemen om de problemen op te lossen'. 'Het filmpje schoot de boodschap die Alexis de Tocqueville 200 jaar geleden bracht: als een boom onze weg verspert, kunnen we met de handen in de lucht wachten tot iemand die wegsleept. Of we reiken elkaar de hand en maken samen de weg vrij', zei voorzitter Bart De Wever bij de campagnevoorstelling.

'Mooi palmares'

Bij de campagne hoort ook een nieuw symbool: na het V-teken uit de verkiezingscampagne van vorig jaar is er nu de 'gele hand', een duwende hand die symbool staat voor 'de handen uit de mouwen steken.'

De campagne moet ook in de verf zetten dat de N-VA sinds de regeringsvormingen van vorig jaar zowel federaal als Vlaams mee bestuurt. 'Op een dergelijke korte periode kan je geen volledige omslag verwachten. Maar ik denk dat er al een mooi palmares kan worden voorgelegd. En dat moeten we ook aan de mensen duidelijk maken', aldus De Wever. (Belga/AVE)

Lees meer over:

Onze partners