Niemand beschuldigd voor dodelijke explosie Schaarbeek in 2010

03/05/13 om 07:03 - Bijgewerkt om 07:03

Het onderzoek naar onopzettelijke doodslag en onopzettelijke slagen en verwondingen naar een zware gasexplosie in Schaarbeek op 25 september 2010, is afgerond zonder dat iemand beschuldigd werd.

Niemand beschuldigd voor dodelijke explosie Schaarbeek in 2010

© Belga

Het onderzoek naar onopzettelijke doodslag en onopzettelijke slagen en verwondingen dat het parket van Brussel opende na een zware gasexplosie in Schaarbeek op 25 september 2010, is afgerond zonder dat iemand beschuldigd werd. Dat staat in de krant la Dernière Heure. Bij de ontploffing vielen drie doden en zeventien gewonden.

Op het einde van het onderzoek heeft de bevoegde rechter, Frédéric De Vischer, niemand in verdenking gesteld. "Het dossier dat werd geopend tegen onbekenden, blijft ook op het einde van het onderzoek tegen onbekenden", luidt het.

Stukken uit het dossier onthullen dat een van de dodelijke slachtoffers tot driemaal toe het slachtoffer werd van een gasontploffing in dezelfde omstandigheden. Die persoon is overleden en dus niet in verdenking gesteld.

Daarnaast kwamen de experts tot de conclusie dat Sibelga, de beheerder van het Brusselse gasnet, niet verantwoordelijk is. (Belga/SD)

Lees meer over:

Onze partners