MR-schepen stapt over naar FDF

20/09/11 om 12:54 - Bijgewerkt om 12:54

De eerste overstap van MR naar FDF is een feit: Jeanine Lens, Tubeeks schepen, verruilt haar MR-lidkaart voor die van het FDF.

Het BHV-akkoord blijft een kiezel in de schoen van MR. Niet alleen lijkt het de breuk tussen de MR en de Franstalige federalisten van het FDF onherroepelijk te bewerkstellingen, het zorgt ook voor de eerste overstap.

De eerste lokale mandataris van MR die het gras groener vindt aan de kant van het FDF is Jeanine Lens, Tubeeks schepen van Burgerlijke Stand en Onderwijs.

Het is het FDF zelf die het nieuws uitbrengt. Meteen benadrukt de Brusselse partij dat het akkoord over de splitsing van BHV, dat vorige week tussen formateur Elio Di Rupo en de acht onderhandelende partijen beklonken werd, mee aan de basis ligt van de overstap. Lens is absoluut niet te spreken over de nadelige gevolgen voor de Franstaligen, luidt het.

Lens nam eerder al afstand van MR

"Zoals veel inwoners van haar gemeente die in Brussel werken, beschouwt Lens de insluiting van Brussel in Vlaanderen als een dreiging voor de toekomst van de jobs van de in Brussel werkende Walen", aldus de partij.

Toch moet het FDF erkennen dat Lens eerder al afstand nam van de MR vanwege interne conflicten. "Dat de MR de Franstalige eisen losgelaten heeft in het BHV-dossier, heeft haar ertoe gebracht zich volledig bij het FDF aan te sluiten." (Belga/SD)

Lees meer over:

Onze partners