Mohamed Ridouani kandidaat-opvolger Tobback in 2018

07/12/15 om 11:13 - Bijgewerkt om 11:13

De 36-jarige Mohamed Ridouani is kandidaat om bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 in Leuven de sp.a-lijst aan te voeren in opvolging van Louis Tobback. Dat heeft Ridouani maandag bekendgemaakt tijdens een persontmoeting.

Mohamed Ridouani kandidaat-opvolger Tobback in 2018

Mohamed Ridouani © Belga

Tobback wordt dat jaar 80 en is al sinds 1995 burgemeester van Leuven. De leden van de sp.a kiezen op 15 december de lijsttrekker voor deze verkiezingen. Het is zo goed als zeker dat Ridouani de enige kandidaat zal zijn en de nominatie zal binnenhalen.

Herhaaldelijk genoemd als opvolger

Ridouani, die in Leuven geboren werd als zoon van ouders die in de jaren '60 vanuit Marokko immigreerden en die aan de KU Leuven afstudeerde als licentiaat handelswetenschappen, werd bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 als lid van Spirit verkozen op een kartellijst sp.a-Spirit en onmiddellijk aangesteld als schepen bevoegd voor leefmilieu, onderwijs, personeelszaken en diversiteit.

In 2009 trad hij toe tot de sp.a. Bij de verkiezingen in 2012 haalde hij 2.325 voorkeurstemmen, het tweede hoogste aantal van de sp.a-ers op de lijst. Sindsdien is hij schepen van leefmilieu, onderwijs, economie, personeelsleden en vastgoed. Hij werd - onder meer door Louis Tobback - de afgelopen jaren herhaaldelijk genoemd als diens opvolger.

Buddy-project

Ridouani geniet in Leuven vooral bekendheid als initiatiefnemer een tiental jaren geleden van het zogenaamde buddy-project dat voorziet in naschoolse begeleiding voor maatschappelijk kwetsbare leerlingen door studenten lerarenopleiding. Het project bereikt jaarlijks een 1.500-tal leerlingen. Hij slaagde er ook in alle scholen in het basis- en secundair onderwijs op dezelfde lijn te krijgen om te streven naar kwalitatieve schoolinfrastructuur.

Daarnaast lag hij enkele jaren terug aan de basis van Leuven Klimaatneutraal 2030 waarin een brede maatschappelijke coalitie aan een duurzame stad werkt. Een tijd terug lanceerde Ridouani ook Leuven Mindgate waarmee de stad met spelers als IMEC, KU Leuven en dergelijke Leuven internationaal nog meer op de kaart wil zetten. (Belga/NSK)

Onze partners