Meerdere ongevallen op E17 in Sint-Niklaas

01/08/15 om 13:35 - Bijgewerkt om 13:35

Op de E17 ter hoogte van Sint-Niklaas zijn zaterdagochtend twee inzittenden van een personenwagen om het leven gekomen nadat hun voertuig op de pechstrook achteraan inreed op een vrachtwagen. Wat later gebeurden er op diezelfde E17 nog twee ongevallen.

Meerdere ongevallen op E17 in Sint-Niklaas

De vakantie van een Nederlands gezin is op een erg tragische manier afgelopen. Ze waren vannacht vertrokken vanuit Koudenkerk aan den Rijn, bij Rotterdam. Rond kwart voor zes deze ochtend raakten ze betrokken bij een zwaar verkeersongeval in ons land. De auto van het gezin is op de E17 ter hoogte van Sint-Niklaas op een stilstaande vrachtwagen gereden. © BELGA

Het eerste ongeval gebeurde rond 5.45 uur ter hoogte van Sint-Niklaas-West in de richting van Gent. De personenwagen reed in op een vrachtwagen die op de pechstrook stond.

De bestuurder en de passagier, een Nederlands koppel, overleefden het ongeval niet. Op de achterbank zaten twee kinderen, van 12 en 5 jaar. Zij werdenzwaargewond naar het ziekenhuis in Sint-Niklaas gebracht. De politie heeft contact opgenomen met de grootouders van de kinderen.

Een verkeersdeskundige van de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen onderzoekt de omstandigheden, zegt commissaris Geert Allemeersch van de Oost-Vlaamse wegpolitie. "Een Poolse trucker was gestopt op de pechstrook om na te kijken of hij schade had door een ijzeren plaat op het wegdek. Kort daarna is de auto achteraan ingereden op de vrachtwagen. De vrachtwagenbestuurder heeft enkel een slag gehoord. Het voertuig is achteraan onder de vrachtwagen beland."

Nog meer ongevallen

Door het dodelijke ongeval was de pechstrook en de rechterrijstrook versperd in Sint-Niklaas-West in de richting van Gent. Rond 10 uur gebeurde een nieuwe aanrijding in de file in de richting van Kortrijk. Een vrachtwagen week uit voor een andere truck en belandde in de middenberm.

In dezelfde file raakten verschillende motorrijders elkaar bij het afremmen en raakten twee van hen gewond. Het verkeer verloopt via de pechstrook en er staat een file vanaf Haasdonk tot Sint-Niklaas-Centrum. In de richting van Antwerpen was de linkerrijstrook ook een tijdlang versperd.

Het Vlaams Verkeerscentrum vraagt om van Hasselt naar Gent om te rijden via Brussel en van Antwerpen naar Gent via de E34 en de R4.

(Belga/MI)

Onze partners