In beeld: Antwerpen neemt afscheid van Gregory Bluj

16/10/13 om 12:34 - Bijgewerkt om 13:31

In de Antwerpse Sint-Pauluskerk is afscheid genomen van Gregory Bluj, de 18-jarige jongen die werd neergestoken op een terras op de Oude Vaartplaats.

In de Antwerpse Sint-Pauluskerk zijn honderden familieleden, vrienden en sympathisanten opgedaagd voor de afscheidsplechtigheid van Gregory Bluj, de 18-jarige jongen die op 5 oktober werd neergestoken op een terras op de Oude Vaartplaats en wat later aan die verwondingen bezweek.

De leerlingen waren nauw betrokken bij het plannen van de plechtigheid. Zo droegen enkele vrienden van Gregory bij aanvang van de dienst zijn kist naar voren. Er was ook een delegatie van het Antwerpse stadsbestuur aanwezig, onder wie burgemeester Bart De Wever (N-VA). De plechtigheid nam ruim anderhalf uur in beslag, met heel wat muzikale en andere bijdragen van leerlingen en leerkrachten van de school waar Gregory heel zijn leven les volgde.

Na de steekpartij werd een 49-jarige verdachte opgepakt. De man zit nog steeds in de cel, hij ontkent zijn betrokkenheid niet. (Belga/AVE)

Lees meer over:

Onze partners