In Antwerpen is 't Stad niet meer van iedereen

11/01/13 om 21:06 - Bijgewerkt om 21:05

In Antwerpen stopt het nieuwe stadsbestuur van burgemeester Bart De Wever de slogan 't Stad is van iedereen in de koelkast. Tijdens de verkiezingscampagne kwam het al tot een rel tussen De Wever en de SP.A over de stadsslogan.

In Antwerpen heeft het nieuwe stadsbestuur besloten om te stoppen met het aanmaken van promomateriaal met daarop de slogan "'t Stad is van Iedereen". SP.A reageert teleurgesteld en vindt de beslissing een "gemiste kans" om de hand te reiken aan alle Antwerpenaars.

Bestuursakkoord

Volgens burgemeester Bart De Wever (N-VA) gaat het om een rechtstreeks gevolg van het bestuursakkoord en wordt de slogan zeker nog niet meteen uit het straatbeeld gebannen.

"Die slogan was de kern van een visie die geen enkele Antwerpenaar achterlaat. Die iedereen aan boord probeert te houden, of weer aan boord probeert te hijsen", aldus SP.A in een mededeling.

Karikatuur

De partij van voormalig burgemeester Patrick Janssens vindt dat De Wever er intussen een karikatuur van heeft proberen maken en betreurt dat het nieuwe bestuur niet meer met de slogan verder wil.

SP.A vreest daarnaast voor de financiële gevolgen van de beslissing. "Elke bestuurder of bedrijfsleider weet dat zo'n operatie handenvol geld kost", vindt de partij.

Rellen

SP.A en Bart De Wever kwam in volle voorbereiding van de gemeenteraadsverkiezingen voor de eerste keer met elkaar in botsing over de stadsslogan na de rellen in Borgerhout op 16 september 2012. 'Antwerpen is niet langer 't Stad van Iedereen,' zei Bart De Wever toen al. 'Voor de N-VA is Antwerpen alleen van die mensen die een inspanning doen om ertoe te behoren.'

Brandstapeloperatie

Burgemeester De Wever nuanceert. "We stoppen enkel met de aanmaak van nieuw materiaal, als een soort uitdooffase in afwachting van een nieuwe slogan", laat hij via zijn woordvoerder weten.

"In het bestuursakkoord staat dat we de stadsslogan zullen veranderen en dit is daar een rechtstreeks gevolg van. Maar dit is geen brandstapeloperatie waarbij we alles van vroeger meteen weggooien. Het bestaande promomateriaal met daarop "'t Stad is van Iedereen" blijft vooralsnog in gebruik." (Belga/EE)

Lees meer over:

Onze partners