'Het einde van de euro is nabij'

28/11/11 om 17:46 - Bijgewerkt om 17:46

'Het einde van de euro is nabij. De ineenstorting van de euro zal gepaard gaan met zware rellen.' Groot-Brittannië raadt zijn ambassades in de Europese hoofdsteden aan om voorbereid te zijn op het ergste.

'Het einde van de euro is nabij'

© belga

Wat iedereen tot voor kort onmogelijk achtte, is volgens de Britse regering nu een mogelijkheid waarmee ernstig rekening moet worden gehouden. Groot-Brittannië raadt de Britse ambassades in Europa aan om voorbereid te zijn op het einde van de euro.

"We hopen dat de Euroleiders zoveel mogelijk tijd rekken. Dat geeft ons de gelegenheid om ons beter voor te bereiden op het ergste," zegt een niet bij naam genoemde minister in The Daily Telegraph.

Voorbereid zijn op zware rellen
Volgens de eurosceptische krant moeten de Britse ambassades voorbereid zijn op zware rellen in de Europese steden wanneer de euro uiteenvalt. Het geweld dat Griekenland kende bij het bekendmaken van besparingsmaatregelen, zou snel en gemakkelijk kunnen overslaan naar andere landen uit de eurozone.

Britse diplomaten moeten ook voorbereid zijn om landgenoten op het Europese vasteland te helpen om aan hun geld te geraken op het ogenblik dat de euro in elkaar klapt.

Spanje en Italië
Nog volgens The Daily Telegraph is het niet uitgesloten dat landen als Spanje en Italië dezelfde weg op gaan als Griekenland. De instorting van de Italiaanse economie zou volgens de nieuwe premier Mario Monti het einde van de euro betekenen. (EE)

Lees meer over:

Onze partners