Fernand Koekelberg gaat terug aan de slag

25/06/12 om 20:26 - Bijgewerkt om 20:26

Voormalig commissaris-generaal van de federale politie Fernand Koekelberg gaat terug aan de slag ondanks de nieuwe schorsingsprocedure die minister Milquet tegen hem opstartte.

Fernand Koekelberg gaat terug aan de slag

© Belga

Voormalig commissaris-generaal van de federale politie Fernand Koekelberg neemt akte van de beslissing van minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH) om een nieuwe schorsingsprocedure tegen hem te lanceren. In een persbericht laat Koekelberg echter weten dat hij opnieuw gaat werken "zoals het zijn taak is, maar ook zijn wens".

Fernand Koekelberg is sinds vorige zomer voorlopig geschorst nadat hij in verdenking werd gesteld voor verkrachting. Die voorlopige schorsing is drie keer verlengd. De laatste verlenging, beslist op 5 april, werd door de Raad van State echter vernietigd omwille van een procedurefout.

Milquet besliste nu om een nieuwe schorsingsprocedure op te starten. In dit kader zal ze Fernand Koekelberg oproepen voor een hoorzitting.

Koekelberg terug aan het werk

In een mededeling kondigt de advocate van Koekelberg, Joëlle Sautois, aan dat "hij zich zal verdedigen tegen elke maatregel die zal genomen worden om hem weg te houden van de dienst".

De advocate betwist overigens de mededeling van Milquet dat Koekelberg door de commissaris-generaal van de federale politie op de hoogte is gebracht van de conclusie van de grondige juridische analyse die is gemaakt na het arrest van de Raad van State. "Niet exact", stelt de advocate, zonder meer details te verstrekken. (Belga/INM)

Onze partners