Dreigingsniveau 3 blijft behouden tot en met eindejaarsfeesten

15/12/15 om 09:48 - Bijgewerkt om 09:47

Ondanks het dreigingsniveau 3, zal het traditionele nieuwjaarsvuurwerk doorgaan in Brussel. Wel zullen er versterkte veiligheidsmaatregelen gelden.

Dreigingsniveau 3 blijft behouden tot en met eindejaarsfeesten

© BELGA

Het dreigingsniveau blijft in principe aangehouden op 3 tot en met de eindejaarsfeesten. Dat heeft het OCAD aangegeven op een vergadering van de Veiligheidsraad. Zo is op het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) bevestigd in een reactie op een bericht in die zin in De Tijd. De toestand zal intussen wel permanent geëvalueerd worden door het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse in overleg met de steundiensten, benadrukte de woordvoerder van minister Jambon.

Niveau 3 is het op één na hoogste niveau van dreigingsanalyse en betekent dat de dreiging ernstig is en een aanslag mogelijk en waarschijnlijk.

Maandagavond kondigde Brussels burgemeester Yvan Mayeur (PS) aan dat het traditionele nieuwjaarsvuurwerk zal doorgaan als het dreigingsniveau op 3 blijft. Wel zullen versterkte veiligheidsmaatregelen gelden en worden de toeschouwers gevraagd geen handtassen of rugzakken mee te brengen. (Belga/AVE)

Onze partners